02 noviembre 2006

Joma (III)


Allà troba una antiga companya de classe. El convida a visitar-la al barri del costat. Mitja hora més tard el lector bibliòfag puja il·lusionat al pis de la seva vella amiga. No en sortirà fins set mesos després, el temps just que trigarà a cruspir-se tots els llibres que l’avi de la noia li ha deixat en herència. Seran set mesos inoblidables, en una biblioteca plena de clàssics universals. Llibres dels d’abans. La nit que tanca l’última pàgina del Pickwick de Dickens abandona el pis per sempre. Necessita nous horitzons.

Màrius Serra.
www.mariusserra.info
Fragment del pròleg a Joma: Obres completes i altres dibuixos, que recull dibuixos publicats al "Magazine" de La Vanguardia, publicat per l’editorial Mina.

(copyright dels dibuixos de Joma – Josep M. Rius; copyright del pròleg de Màrius Serra)

Allí encuentra a una antigua compañera de clase. Le invita a visitarla al barrio de al lado. Media hora más tarde el lector bibliófago sube ilusionado al piso de su antigua amiga. No saldrá hasta siete meses después, el tiempo justo que tardará en zamparse todos los libros que el abuelo de la chica le ha dejado en herencia. Serán siete meses inolvidables, en una biblioteca llena de clásicos universales. Libros de antes. La noche que cierra la última página del Pickwick de Dickens abandona el piso para siempre. Necesita nuevos horizontes.

Màrius Serra.
www.mariusserra.info
Fragmento del prólogo a Joma: Obres completes i altres dibuixos, que recoge dibujos publicados en el "Magazine" de La Vanguardia, publicado por la editorial Mina.

(copyright de los dibujos de Joma – Josep M. Rius; copyright del prólogo de Màrius Serra)

No hay comentarios: