12 agosto 2008

Algunas patrias

Porque nos quedan algunas patrias: los libros, las librerías y nuestra patria particular: nuestra biblioteca. Somos lo que es nuestra biblioteca. Es decir, un orden incierto, un complejo catálogo que mantiene ritos, mitos y leyendas. Hemos acumulado muchas vidas ajenas, muchas miradas, palabras, historias y fábulas que nos llegaron gracias a ese trinomio que forman escritores, editores y libreros.

Javier Rioyo en "Leyendas y otros animales de Feria", artículo publicado en El País el pasado 6 de junio de 2008.

5 comentarios:

SU dijo...

No només "trinomio", si em permets, també lectors i lectores...

SU, meitat reivindicativa

sfer dijo...

Tens raó, Su... Pensem en quants llibres arriben a les nostres mans després d'haver passat el filtre no només d'escriptor, editor i llibreter, sinó també d'un altre lector. Les recomanacions dels companys d'afició són, sovint, tant o més importants que les de tots els altres. Tot i que a vegades, també la pifien, tot s'ha de dir :-D

SU dijo...

Bé, en general, S'HA DE FUGIR de tota aquella persona que et vol fer llegir un llibre només pel fet que a ella li hagi agradat.

És per això que m'agraden els blogs, perquè llegeixo opinions sobre llibres, i les interpreto com suggeriments per ampliar i conèixer el món, i seguir llegint...

Per cert, totes aquestes cites que ens estàs regalant aquests dies tenen molt de suc, eh! Gràcies, Sfer!

SU, abans de 3 dies de festa!!!

sfer dijo...

De res, el plaer és meu! Vaig estar remenant antigues CLIJs, i alguns articles de diari que tenia endarrerits, i vaig pensar que aquesta setmana de quatre dies era un bon moment per deixar-les anar totes de cop. La setmana vinent prometo una mica més de "varietat" :-)

SU dijo...

T'asseguro que el plaer és meu! Seguir el teu blog SEMPRE és estimulant i engrescador!

Fins la setmana vinent!

SU, meitat